شناسهٔ خبر: 70342 - سرویس فرهنگ
نسخه قابل چاپ منبع: مهر

یک فیلمساز عراقی:

سینمایی که اسلامِ راستین را نشان دهد معادلات «داعش» را برهم می‌زند

عطیا الدراجی معتقد است نمایش فیلم‌های خوب درباره اسلام راستین و مفاهیم برگرفته از قرآن می‌تواند معادلات گروهک تروریستی «داعش» برای خشن جلوه دادن دین اسلام را برهم زند.

به گزارش نماینده عطیا الدراجی فیلمساز عراقی و عضو هیات داوران بخش جهان اسلام سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در نظر گرفتن بخش جهان اسلام در جشنواره فیلم کوتاه اتفاق خوبی است و جای قدردانی دارد. واقعیت این است که امروزه جهان اسلام تحت فشار گروهک‌های تروریستی برای خدشه وارد کردن به حقیقت اسلام است بنابراین وجود بخش هایی با محوریت اسلام ناب محمدی و مفاهیم قرآنی در جشنواره‌های شناخته شده‌ای از این دست، ضروری است.

این داور عراقی با بیان این که این روزها شاهد اسلام‌ستیزی گروهک تروریستی داعش در وطن خود است، بیان کرد: من به عنوان یک شهروند و فیلمساز عراقی از نزدیک در جریان جنایات «داعش» هستم و معتقدم یکی از راه‌های مبارزه با رویکرد اسلام‌هراسی آنها، افشاگری از طریق هنر است و اینکه جشنواره فیلم کوتاه تهران به اسلام و تعریف مفاهیم انسانی توجه دارد، نشان از برنامه‌ریزی درست است.

الدراجی در پاسخ به این که تا چه اندازه تبادل فرهنگی بین ایران و عراق برای آگاهی‌بخشی در زمینه جنایت گروهک تروریستی «داعش» شکل گرفته است؟ گفت: پس از دوران صلح ایران و عراق تنها حرف از تبادل فرهنگی است و عملا هیچ انتقال اطلاعات به خصوص از سوی ایران به فعالان فرهنگی در عراق ارائه نمی شود. در کشور ما آموزش های لازم در عرصه سینما و نیروهای آموزش‌دیده اندک است از همین رو از بدنه پر قدرت سینمای ایران این انتظار می‌رود که در جهت تربیت نیروی انسانی در عراق موثر باشند.

عضو هیات داوران بخش جهان اسلام جشنواره فیلم کوتاه تهران ادامه داد: بخش دولتی در عراق حمایت‌های ناچیزی در زمینه سینما می کند و همه فعالیت های سینمایی به عهده بخش خصوصی است و بخش خصوصی هم از جهت مالی توان فعالیت های گسترده ندارد.

عطیا الدراجی در پاسخ به این که با توجه به موقعیت کشور عراق در منطقه و آسیب هایی که از گروهک تروریستی داعش دیده است به عنوان یک فیلمساز آیا مستندهایی در این زمینه ساخته است؟ گفت: موقعیت ساخت مستندهای خبری وجود ندارد اما خود من با هزینه شخصی به یک جوان علاقمند اصول اولیه سینما و تصویربرداری را آموزش دادم و با ارتش عراق همراه شد و از این جنایات مستند محض ساخت.

وی ادامه داد: سینمای عراق و به ویژه فیلمسازان مستقل در این کشور نیاز به تقویت زیرساخت‌های سینمایی از جهت آموزش دارند و این زیرساخت‌ها را سینمای ایران به عنوان کشور دوست و همسایه می تواند در اختیار فیلمسازان عراقی بگذارند. البته منظور از زیر ساخت ها، تجهیزات نیست چون در شرایط فعلی با یک دوربین هم می‌توان فیلم ساخت و منظور من سینمایی هدفمند و با محتوا است و حلقه گمشده سینمای ما محتوای فیلم‌ها است. ما مشکلات بسیاری در حوزه فیلمنامه داریم و ایده و اندیشه به درستی اجرایی نمی‌شود.

این فیلمساز عراقی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر فیلمنامه‌هایی با موضوع گروهک «داعش» در ایران آماده فیلمبرداری است آیا فیلمسازان عراقی آمادگی ساخت آنها را دارند؟ گفت: واقعیت این است که من و هموطنانم در معرض آسیب و کشتار گروهک تروریستی داعش هستیم و من به عنوان فیلمساز کشته شدن هموطنانم و شرایط نابسامان در کشورم را از نزدیک می بینم بنابراین اگر فکر و اندیشه و یا حتی انتقال تجربه‌ای نیز باشد متعلق به من است و ترجیحم این است که خودم این اندیشه را به صورت فیلمنامه بنویسم به همین دلیل از سینماگران ایرانی می‌خواهم که به من به عنوان فیلمساز پرداخت ایده را یاد بدهند تا خودم سناریو بنویسم نه اینکه تجربیاتم را به دیگری انتقال دهم تا او بنویسد یا اینکه فیلمنامه‌های دیگران را بسازم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نظر شما